Politika privatnosti

Politika privatnosti

Ova politika privatnosti („Politika“) opisuje kako Općina Velika Kladuša prikuplja, štiti i koristi lične podatke koje možete dobiti na web lokaciji https://www.velikakladusa.gov.ba i bilo kojoj od svojih usluga. Takođe opisuje izbore koji su vam na raspolaganju u vezi s našom upotrebom vaših ličnih podataka i kako možete pristupiti i ažurirati ove podatke. Ova se politika ne odnosi na kompanije koje nisu u našem vlasništvu ili nad kojima ne kontroliramo, niti na pojedince koje ne zapošljavamo ili kojima ne upravljamo.

Prikupljanje ličnih podataka

Primamo i pohranjujemo sve informacije koje nam svjesno pružite kada popunite bilo koji obrazac na web lokaciji. Možete odlučiti da nam ne pružite određene informacije, ali tada možda nećete moći iskoristiti neke od karakteristika web stranice. Korisnici koji nisu sigurni koje su informacije obavezne mogu nas kontaktirati.

Prikupljanje ne-ličnih podataka

Kada posjetite web stranicu, naši serveri automatski bilježe informacije koje vaš pretraživač šalje. Ovi podaci mogu uključivati informacije kao što su IP adresa vašeg uređaja, tip i verzija preglednika, tip i verzija operativnog sistema, jezičke postavke ili web stranica koju ste posjetili prije nego što ste došli na našu web stranicu, stranice naše web stranice koju posjećujete, vrijeme provedeno na te stranice, informacije koje tražite na našoj web lokaciji, vremena i datumi pristupa i druge statistike.

Korištenje i obrada prikupljenih podataka

Bilo koja informacija koju prikupimo od vas može se koristiti za personalizaciju vašeg iskustva; poboljšati našu web stranicu; poboljšati korisničku uslugu i odgovoriti na upite i e-poruke naših kupaca; pokretati i upravljati našom web stranicom i uslugama Prikupljeni ne-lični podaci koriste se samo za identifikaciju potencijalnih slučajeva zloupotrebe i utvrđivanje statističkih podataka u vezi sa upotrebom web stranice. Ove statističke informacije se inače ne prikupljaju na takav način da bi identificirale bilo kojeg određenog korisnika sistema.

Osobne podatke povezane s vama možemo obrađivati ako se odnosi jedno od sljedećeg: (i) dali ste pristanak u jednu ili više specifičnih svrha. Imajte na umu da će nam prema nekim zakonodavstvima biti dozvoljeno da obrađujemo informacije sve dok se ne usprotivite takvoj obradi (isključivanjem), bez potrebe da se oslanjamo na saglasnost ili bilo koju od sledećih pravnih osnova u nastavku. To se, međutim, ne odnosi na slučajeve kada je obrada ličnih podataka podložna evropskom zakonu o zaštiti podataka; (ii) Davanje informacija je neophodno za izvršenje sporazuma s vama i / ili za bilo koje predugovorne obaveze iz istog; (ii) Obrada je neophodna radi poštivanja zakonske obaveze kojoj podliježete; (iv) Obrada se odnosi na zadatak koji se provodi u javnom interesu ili u vršenju službene vlasti koja nam je povjerena; (v) Obrada je neophodna u svrhu legitimnih interesa za kojima težimo mi ili treća strana. U svakom slučaju, rado ćemo razjasniti konkretnu pravnu osnovu koja se odnosi na obradu, a posebno da li je pružanje ličnih podataka zakonski ili ugovorni zahtjev ili uvjet potreban za sklapanje ugovora.

Prijenos i pohrana podataka

Ovisno o vašoj lokaciji, prijenos podataka može uključivati prijenos i čuvanje vaših podataka u zemlji koja nije vaša. Imate pravo da saznate o pravnoj osnovi prenosa informacija u zemlju izvan Evropske unije ili u bilo koju međunarodnu organizaciju uređenu međunarodnim javnim pravom ili koju su osnovale dvije ili više zemalja, poput UN-a, i o sigurnosnim mjerama koje je preduzela nas da zaštitimo vaše podatke. Ako se dogodi takav prenos, možete saznati više provjerom odgovarajućih odjeljaka ovog dokumenta ili se raspitati kod nas koristeći informacije dane u odjeljku za kontakt.

Prava korisnika

Možete ostvariti određena prava u vezi sa vašim podacima koje mi obrađujemo. Konkretno, imate pravo na sljedeće: (i) imate pravo povući saglasnost tamo gdje ste prethodno dali svoj pristanak na obradu vaših podataka; (ii) imate pravo prigovoriti obradi vaših podataka ako se obrada vrši na zakonskoj osnovi koja nije pristanak; (iii) imate pravo saznati da li se podaci obrađuju kod nas, dobiti otkrivanje u vezi sa određenim aspektima obrade i dobiti kopiju podataka koji se obrađuju; (iv) imate pravo provjeriti tačnost svojih podataka i zatražiti njihovo ažuriranje ili ispravku; (v) imate pravo, pod određenim okolnostima, ograničiti obradu vaših podataka; u tom slučaju nećemo obrađivati vaše podatke u bilo koju drugu svrhu osim za njihovo čuvanje; (vi) pod određenim okolnostima imate pravo da od nas zatražite brisanje svojih ličnih podataka; (vii) imate pravo na primanje podataka u strukturiranom, uobičajenom i mašinski čitljivom formatu i, ako je to tehnički izvedivo