JP Radio Velika Kladuša

Kontakt:

Direktor – 037 773 510 
Marketing služba – 037 771 531
Režija/studio – 037 770 711 / 037 771 001
Viber broj: 061 793 783
E-mail: info@radiovkladusa.ba
Web: www.radiovkladusa.ba

Facebook stranica

Upravna tijela:

PRIVREMENI Nadzorni odbor:

Arijana Omeragić – predsjednik
Ilirjana Cakaj-Kasumović – član
Ervin Abdić – član

Direktor Radija Velika Kladuša: Adis Purić, bacc. oec.

JP RTV Velika Kladuša je sa radom otpočela 02. februara 2001. godine, kao javni emiter osnovan Odlukom Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša. Uloga Radija Velika Kladuša je kreiranje i plasiranje informacija i svih relevantnih programskih sadržaja koji imaju za cilj pravovremeno, pouzdano i precizno informisanje stanovništva o svim dešavanjima u lokalnoj zajednici, ali i u zemlji i svijetu. Primarni cilj je proizvodnja i emitovanje programa kroz široku lepezu informativnih emisija, koje zauzimaju prioritetno mjesto u uređivačkoj politici Radija. Međutim, poštujući pravila koja propisuje Regulatorna agencija za komunikacije BiH, program Radija nudi i niz drugih sadržaja koje imaju edukativne i zabave komponente, a svrha im je zadovoljiti i druge potrebe slušalačke publike.

Prateći trendove i široku primjenu novih tehnologija u svim sferama života, pa tako i u medijskoj industriji, Radio Velika Kladuša ima i oficijelnu web stranicu koja služi kao platforma za objavljivanje vijesti i drugih odabranih sadržaja koji su dostupni svim zainteresiranim korisnicima. Prvenstveno radi uspostavljanja kontakta sa slušateljima u dijaspori, Radio je 2004. godine otpočeo sa emitovanjem programa putem Interneta i tako stekao povjerenje tog dijela publike.

Od 2001. godine, kada je počeo sa radom pa do danas, Radio Velika Kladuša konstantno radi na nadgradnji i poboljšanju programske ponude, uvažavajući zahtjeve slušalaca, ali i poštivajući zakonske regule i okvire u kojima funkcionišu elektronski mediji u Bosni i Hercegovini. Isto tako, prate se novi trendovi i koriste šanse za podizanje slušanosti putem novih medija i danas veoma popularnih društvenih mreža. U početku program se emitovao 11 sati, a već četvrtu godinu program se emituje tokom 24 sata.

2006. godine Radio Velika Kladuša je dobio i Plaketu općine za izuzetan doprinos u oblasti informisanja.

Posebno mjesto u programu zauzimaju izvještavanja o ranjivim kategorijama društva. Ovoj problematici se pristupa s posebnom pažnjom i Radio podržava sve humanitarne projekte koji imaju za cilj pomoći onima kojima je pomoć zajednice potrebna.

Prati se i rad svih odgojno-obrazovnih ustanova na području općine Velika Kladuša. U stalnoj programskoj šemi Radija je i posebna, namjenska emisija posvećena školstvu. S jednakom pažnjom prati se i rad svih sportskih i kulturno-umjetničkih kolektiva, ali i ostalih institucija koje egzistiraju na području naše općine.

Medijski smo pokrovitelji brojnih lokalnih, regionalnih i državnih sportskih i kulturnih manifestacija.

Odličnu saradnju Radio Velika Kladuša ima sa osnivačem, drugim javnim preduzećima i ustanovama, nevladinim organizacijama i drugim medijskim kućama u užem okruženju i zemlji.

Broj zaposlenih: 10 (deset)

Opremljenost: Radio Velika Kladuša posjeduje dobru opremu za produkciju i emitovanje programa, kao i druga sredstva rada neophodna za rad.