SVEČANI DOČEK NOVE GODINE U VELIKOJ KLADUŠI

 Sinoć je u Velikoj Kladuši proslavljen doček Nove godine na Trgu mladih. Organizator i pokrovitelj dočeka Nove godine je općinski načelnik Admil Mulalić. Općinski načelnik poklonio je ovaj doček kladušanima uz iskrene želje da Nova godina označi početak novog razdoblja ispunjenog zdravljem, mirom, srećom i ispunjenjem svih željenih planova.

Čak ni jako niska temperatura nije uspjela pokvariti ovaj doček, kojem je prisustvovao velik broj građana. Građani su mogli uživati u dobroj muzici i pjesmi, koju su izvodili izvođači iz Velike Kladuše. Kao i svake godine, tako i ove, dodijeljena su priznanja za najboljeg policajca, vatrogasca i komunalca u 2010. godini. Tako je za nesebičan doprinos u svom radu priznanje za najboljeg policajca dodijeljeno Sefić Muhamedu, dok je za najboljeg vatrogasca proglašen Dizdarević Smail. Priznanje za najboljeg komunalca u 2010. godini dodijeljeno je Čuturić Mirsadu. Dobitnici priznanja također su dobili poklon bon u vrijednosti od 300,00 KM. Priznanje i poklon bon najboljim je uručio Husein Hadžić, savjetnik općinskog načelnika.

Zadnjih 10 sekundi do ponoći u staroj 2010. godini zajedno sa građanima odbrojao je Husein Hadžić, savjetnik općinskog načelnika, koji je nakon toga otvorio šampanjac i građanima u ime Općine Velika Kladuša poželio sretnu i uspješnu Novu 2011. godinu. Tačno u ponoć prisutni su mogli uživati u prekrasnom vatrometu, koji se izvodio sa krova zgrade SOUR-a.