Otpočeli radovi na završetku ulice Zuhdije Žalića

Radovi na konačnom završetku ulice „Zuhdije Žalića“ počeli su u ponedjeljak 19. juna. Ovo je realizacija zaključaka sa posljednjeg sastanka kojem su prisustvovali predstavnici Općine, izvođača radova i centralnog nadzora. Prvi radovi koji se trenutno izvode jesu uklanjanje  asfalta sa lijeve kolovozne trake, gladajući od centra prema izlazu iz grada. Ovih dana urađene su pripremne radnje za početak radova, rekao nam je Ismet Hušidić predsjednik općinskog PIT tima.

Da će biti ovakav tok radova, potvrdio nam je i Edin Brkić, rukovodilac radilišta u ime izvođača firme „Bujice“.

Nakon uklanjanja asfalta pristupiće se iskopima sekundarne mreže za glavni kanalizacioni kolektor i postavljanje cijevi za oborinske vode, a nakon toga ide i postavljanje dva asfaltna sloja debljine 8 i 4 cm. Zadovoljstvo početkom radova izrazili su i vlasnici privatnih radnji u ovoj ulici, a jedna od njih je i Mirfeta Zahirović, vlasnica frizerskog salona.

 Prema dogovoru sa posljednjeg sastanka, radovi na asfaltiranju ulice „Zuhdije Žalića“ trebali bi biti završeni u narednih trideset dana, a prema najavama iz Općine ovaj rok bi mogao biti i kraći.