Novogodišnji sjaj obasjao V. Kladušu: Već vlada novogodišnje ozračje

Kako nam nova 2018. godina lagano kuca na vratima, tako i naša Velika Kladuša dobija sve one prepoznatljive novogodišnje ukrase. Vrijeme je to kada nekako posljednji put živnemo, ispratimo staru, a onda s „pravom“ zimom uplovimo u novu godinu. Užurbano se radi na pripremi programskih sadržaja u okviru kojih ćemo moći uživati u novoj manifestaciji pod nazivom „Kladuška zima“. Koncerti, dječiji programi, novogodišnji turnir i drugi sadržaji obilježiće drugu polovinu mjeseca decembra i prvu polovinu januara. Cilj manifestacije je plansko organizovanje i održavanje navedenih sadržaja u vrijeme novogodišnjih praznika prvenstveno radi adekvatne ponude istih građanima Velike Kladuše, te sugrađanima koji žive i rade u inostranstvu, a u vrijeme novogodišnjih praznika borave u Velikoj Kladuši.

Utemeljenjem manifestacije „Kladuška zima“ znatno se obogaćuju i uređuju kulturni, sportski, zabavni i ostali sadržaji na području Općine, kako bi boravak naših građana iz dijaspore učinili ugodnijim, a našim građanima priliku da se zabave i uživaju u programima koje će pripremiti Organizacioni odbor.

Možda upravo pjesma od Crvene jabuke „Kad kazaljke se poklope“ obilježi kraj 2017. godine. Definitivno razlog više za to imamo, obzirom da nakon dugo godina gradski sat krasi Trg mladih i centar grada. S kim ćete dočekati prve otkucaje nove godine kada se kazaljke poklope, zavisi upravo od vas. Sat će biti tu da o tome svjedoči.