Novi sastanak za pronalaženje rješenja za asfaltiranje ceste

U kabinetu Općinskog načelnika u srijedu 31. maja, održan je sastanak za iznalaženje rješenja za asfaltiranje ulice „Zuhdije Žalića“ i nastavak projekta izgradnje kanalizacionog sistema u Velikoj Kladuši. Satanak je održan po zaključcima sastanka koji je održan u Sarajevu 23. maja, a prisustvovali su mu Općinski načelnik Fikret Abdić, članovi tehničkog dijela PIT tima, predstavnici glavnog nadzora projekta na čelu sa Kristianom Meronom, predstavnici izvođača radova Konzorcija „Bujice&Harisco&Okac“, kao i predstavnik građana iz ulice „Zuhdije Žalića“.. Na samom početku sastanka prisutnima se obratio općinski načelnik Fikret Abdić, koji je od prisutnih zatražio što hitnije iznalaženje rješenja za asfaltiranje devastirane ulice jer je to gorući problem za stanovnike Velike Kladuše. Na sastanku su dogovorena tri zaključka koji bi trebali ići rješavanju nastalih problema, rekao nam je predsjednik općinskog PIT tima Ismet Hušidić.

Tokom trajanja sastanka svi učesnici su se usaglasili da je potrebno što brže riješiti ovaj problem, a zaključeno je da se u petak 2. juna u Velikoj Kladuši održi sastanak sa Federalnom direkcijom cesta kako bi se tačno utvrdilo na koji način sanirati devastiranu cestu. Da će se ubrzo iznaći rješenje svoje uvjerenje izrazio je i Ahmed Boloban, direktor preduzeća Bujice koji je dio konzorcija za izvođenje radova.

Ono što je pozitivno, jeste postojanje dobre volje svih sudionika sastanka da participiraju u rješavanja ovog problema. Također je zaključeno da se nakon stavljanja ceste u prvobitno stanje, nastavi sa projektom kanalizacionog sistema.