Azil za pse završen petnaest dana prije roka

Petnaest dana prije ugovorenog roka, završeni su radovi na objektu azila za napuštene pse u Velikoj Kladuši. Tim povodom u četvrtak 1. juna organizirana je primopredaja objekta između: izvođača  „AM &KANDI“, investitora Općine Velika Kladuša i budućeg upravitelja objekta JP „Komunalije“. Azil za pse se nalazi u naselju Drmaljevo, na lokalitetu bivše stočne pijace. Prema riječima predstavnika općine i voditelja projekta Sulejmana Silića, cjelokupan projekat je koštao oko 82 000 KM, što je nešto manje od prvobitno predviđenih sredstava .

Cjelokupne građevinske radove izvodila je velikokladuška firma AM&KANDI.

Azil će biti u sklopu JP „Komunalije“ koji će upravljati objektom i u njega dovoziti pse lutalice, a zato će im biti potrebna i pomoć građana, rekao je Anel Šahinović, stručni saradnik za zaštitu životne sredine u „Komunalijama“.

Kapacitet azila je 18  boksova u koje će se moći smjestiti nešto oko između 80 i 120 pasa. Stručni nadzor i brigu u zaštiti životinja provodiće JP „Veterinarska stanica“ prema zakonskim normativima o zaštiti životinja, rekao nam je direktor Osman Smailbegović…

Slijedeća faza za stavljanje azila u funkciju jeste potpisivanje ugovora između Općine, „Komunalija“ i „Veterinarske stanice“ i stvaranje daljnih pretpostavki za početak rada. Kako smo dobili informaciju u azilu će biti angažirana dva uposlenika.